Maandag 16 januari Velstertunnel open

Maandag 16 januari Velstertunnel open
Zaterdag blijft de tunnel nog leeg.

Na exact 9 maanden sluiting gaat de Velsertunnel maandag 16 januari open. Het spitsverkeer kan er om uiterlijk 5 uur door. Aldus Rijkswaterstaat vandaag nadat Velsen de openstellingsvergunning verleende.

Als de Velsertunnel open gaat, zijn alle tijdelijke wegen, calamiteitenbogen en de extra rijstrook in de Wijkertunnel afgesloten. De maximumsnelheid op de A9 tussen Velsen en Beverwijk blijft 90 km/u, totdat er nieuwe belijning is aangebracht. Dat gebeurt dit voorjaar, bij het asfalteren van de A9.

Bij ijzel of sneeuw schuift de openingsdatum op. Bij te koud weer kan men niet asfalteren. Zaterdag 14 en zondag 15 januari is er verkeershinder. De 2 verbindingswegen aan de zuidkant (A22 en N208) moeten weg, ze blokkeren de toegang. Dat weekend is de N208 vanaf de toerit Velserbroek dicht. IJmuiden blijft bereikbaar via de gemeentelijke wegen; vanuit Haarlem omrijden via Rottepolderplein.