Operette ‘terug’ in Nederland

Operette ‘terug’ in Nederland
Opnieuw operette.

De operette voorstelling Wien Bleibt Wien komt donderdag 5 januari (20:15 uur) naar de Stadsschouwburg Velsen. Het is een programma met louter hoogtepunten van de onbetwiste grootmeesters van de Weense operette. De keizer van de wals Johann Strauss is prominent aanwezig.

De wals Wiener Blut en liederen en duetten uit die Fledermaus en der Zigeunerbaron worden door het Habsburgs Strauss Orkest en de internationale zangsolisten, sopraan Natalia Kraevsky en tenor Morshi Franz, vertolkt. De muzikale leiding is in handen van Jeroen Weierink.

Met de vorige edities heeft Wien Bleibt Wien bewezen dat operette niet tot het verleden behoort, maar dankzij naar verluidt een aanstekelijke manier van musiceren de sprong naar deze tijd gemaakt heeft. De tour start zaterdag 17 december in Noord-Brabant.