Kerstkind zoeken via Facebook

Kerstkind zoeken via Facebook

Een opmerkelijke stap van De Jozefkerk in Velsen-Noord kiest er voor om ‘het kindeke Jezus’ op te sporen via Facebook. Omdat er voor het toneelstuk op kerstavond nog geen kandidaatje voor die rol is gevonden, doet de kerk nu een oproep via internet.

“We spelen het kerstspel al tien á vijftien jaar met een levend kindje”, vertelt Ageeth Backer. “Maar dit jaar is het niet de gelukt in onze eigen kring een kindje te vinden”. Volgens Backer hoeft het kindje niet per se uit een gelovig nest te komen. Wel heeft de kerk voorkeur voor een baby jonger dan vier maanden.

Omdat Maria wordt gespeeld door een meisje uit groep 7 mag het kindje niet te zwaar zijn. De familieviering begint 24 december om 18:30 uur en duurt ruim een uur. Wil je jouw baby opgeven voor de rol van Jezus? Dat kan via ageethbacker@telfort.nl