Laatste fase Lange Nieuwstraat

Laatste fase Lange Nieuwstraat
Werken aan de 'Lange Nieuw'.

Maandag 9 januari start de 5e en laatste fase van de werkzaamheden aan de reconstructie van de Lange Nieuwstraat. Het gaat over het deel met het kruispunt Plein 1945 (tussen de De Noostraat en de Willemsbeekweg). De werkzaamheden duren tot eind maart.

De kruising wordt tijdelijk afgesloten daarna heeft de straat één nieuw wegprofiel met vrij liggende fietspaden, vanaf de rotonde Planetenweg tot aan Plein 1945. Bij de kruising worden verkeerslichten geplaatst voor fietsers en voetgangers richting J.P. Troelstraweg. Ook de HOV-bus steekt hier straks de weg over. Dit geldt niet voor het overige autoverkeer.

Op de kruising is tijdens de klus geen ruimte voor autoverkeer. Dat wordt zoveel mogelijk omgeleid via de Heerenduinweg. De omleidingen worden met borden aangegeven. Fietsers en bromfietsers worden via de omliggende wegen geleid; let op de borden. Het is wel mogelijk voor voetgangers om langs het werk te lopen en de woningen en winkels te bereiken.