Sociaal Wijkteam: ”Niemand in de kou!”

Sociaal Wijkteam: ”Niemand in de kou!”
Gasmeter.

Inwoners van Velsen die hun energierekening niet kunnen betalen, kunnen hulp krijgen van het Sociaal Wijkteam. De vier wijkteams willen voorkomen dat mensen worden afgesloten van gas of stroom. Het is een proef, die duurt van december 2016 tot april 2017.

Energieleveranciers moeten betalingsachterstanden voor stroom en gas van ‘kleinverbruikers’ melden bij de gemeente. Dat is voor het Sociaal Wijkteam het signaal dat inwoners financiële problemen hebben. Als die achterstanden oplopen, worden ze van gas of stroom afgesloten. De teams gaan bij inwoners thuis langs om hulp te bieden. Die aanpak is nieuw.

De vier Sociaal Wijkteams kunnen helpen bij allerlei vragen, of het nou over geldproblemen gaat, eenzaamheid, gezondheidsvragen of werk. Bel voor contact de gemeente: 140255 (zonder netnummer). Direct met het Sociaal Wijkteam via 088 – 88 76 970 of per e-mail: contact@swtvelsen.nl

%d bloggers liken dit: