Sensor meet krachten bulkcarriers

Sensor meet krachten bulkcarriers
Foto: Eveline Renaud

Op twee enorme lichterpalen in de haven van IJmuiden zijn draadloze sensoren geplaatst. Het Amsterdamse bedrijf 30MHz meet de impact van het aanmeren van bulkcarriers en monitort 24 x 7 de conditie van de palen.

De firma 30MHz kreeg de opdracht van Havenbedrijf Amsterdam dat met de sensoren het beheer van de infrastructuur verbetert. De sensoren meten hoe ver bij het aanmeren een rubberen bumper die aan de palen is bevestigd wordt ingedrukt. En ook in welke mate het schip de palen opzij of naar achteren duwt. Op basis van die informatie wordt besloten tot aanpassing, herstel of vervanging.

Het bedrijf voorziet een sterke toename van het gebruik van draadloze sensoren in havens. In IJmuiden wordt de lading van bulkcarriers, die te diep steken voor de sluizen en het Noordzeekanaal, overgebracht naar kleinere schepen.

%d bloggers liken dit: