Expositie Christien van Koningsveld

Expositie Christien van Koningsveld
Het figuratieve verdwijnt.

Geboren in Amsterdam met roots in Friesland ontwikkelde Christien van Koningsveld zich, naast haar loopbaan in het onderwijs, als autodidact in schilder- en beeldhouwkunst. In Haarlem werkte Christien jarenlang in het Zaterdagatelier en volgde cursussen in schilderkunst.

Ook exposeerde ze onder meer in het Mosterdzaadje (Santpoort). Op landgoed Beeckestijn werkte ze mee aan het thema Kennemer Landschappen. Aanvankelijk figuratief is zij geleidelijk aan de weg ingeslagen naar abstractie, waarbij vorm en kleur een rol speelt.

”Als je abstract werkt, merk je dat je schildert vanuit je eigen innerlijk. Het voelt als spelen, maar is tevens hard werken”, aldus Christien. De laatste tijd laat zij zich inspireren door muziek van Bach, waardoor de figuratie in deze expositie helemaal verdwenen is. In de Centrale Bibliotheek IJmuiden t/m 31 december.

%d bloggers liken dit: