Drinkwaterfactuur daalt met 2%

Drinkwaterfactuur daalt met 2%
Water uit de kraan.

Goed nieuws voor ieders portemonnee, zo bericht drinkwaterbedrijf PWN. De waterrekening daalt met gemiddeld 2 procent. Een meevaller voor het komend jaar. Het tarief voor het vastrecht – de vaste kosten van uw aansluiting – blijft ongewijzigd.

Het tarief voor drinkwater wordt bepaald door de kosten die nodig zijn om het te maken en te leveren, aldus het PWN. Deze kosten bestaan uit waterzuivering en waterproductie (54%), levering van water (30%) en klantenservice (16%). Als gevolg van goede resultaten de afgelopen jaren en effectievere en efficiëntere bedrijfsvoering wist PWN verschillende kostenbesparingen door te voeren.

Ook in 2017 blijft PWN sturen op minimale operationele kosten. Tegelijkertijd investeert het bedrijf in bedrijfsmiddelen en zuiveringstechnieken. Meer informatie op: www.pwn.nl/tarieven