Burgemeester krijgt resultaat crashtest

Burgemeester krijgt resultaat crashtest
Het resultaat van de test in handen van Frank Dales.

Wat moet een burgemeester met het resultaat van een botsproef? Dat is even de vraag die zich aandient, nadat burgemeester Frank Dales bij zijn eerste bezoek aan het voormalige Hoogovens (nu Tata Steel) een crashtest met staal voor de kreukelzone van een auto kreeg.

Dat gebeurde afgelopen week. Dales werd ontvangen bij Tata Steel in Velsen-Noord. Hij kreeg een rondleiding door de Oxystaalfabriek en het onderzoekscentrum voor de automobielindustrie. De burgemeester toonde zich onder de indruk van de omvang van het bedrijf, productieprocessen en het niveau van de R&D-afdeling.

Hans van den Berg, directeur bij Tata Steel, ontving Dales en benadrukte het belang van de samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen inzake techniekonderwijs. Ook het investeringsprogramma, het duurzaamheidsbeleid van Tata Steel en de rol van het bedrijf in de regionale economie kwamen aan de orde.

%d bloggers liken dit: