7e Nieuwjaarsduik in Westbroekerplas

7e Nieuwjaarsduik in Westbroekerplas
Duik in Westbroekplas. Foto: Peter Weijers

Ook in Velserbroek duiken de liefhebbers op 1 januari in het koude nat. Naar verluidt springt een groeiend aantal voor een frisse nieuwsjaarsduik de Westbroekerplas in. Het startschot klinkt op 1 januari om 15:00 uur voor de 7e editie.

De temperatuur van de Westbroekerplas is veel kouder dan de Noordzee! ”Dus ben je echt een held als je een duik neemt op 1 januari 2017”, aldus de organisatie. Vooral kinderen vanaf 12 jaar worden dit jaar niet alleen beloond met een Unox muts, oorkonde en kop erwtensoep maar krijgen van Villa Westend ook een cadeautje.

Aanmelden een half uur voor de duik in de verwarmde tent bij Villa Westend voor een warming-up vanaf 14:50 uur. De Reddingsbrigade is er samen met de EHBO bij voor de veiligheid. Een naar verluidt bekende Nederlander zorgt voor het startschot. Na afloop nieuwjaarsreceptie.