Voetbalstadion, Carlsen, schaken

Voetbalstadion, Carlsen, schaken
Carlsen bij de simultaan begin dit jaar.

Wereldkampioen Carlsen treedt op in het voetbalstadion van Telstar. Dit gebeurt op 18 januari. Naast de kersverse wereldkampioen komen ook andere internationale schaaktoppers op de simultaan af.

Traditiegetrouw wordt er in het kader van het toernooi in Wijk aan Zee een schaaksimultaan voor basisscholen gehouden. In een echt voetbalstadion schaken tegen en tips krijgen van grootmeester Hans Böhm is bijzonder. Carlsen is weer van de partij.

Met de andere internationale schaaktoppers speelt hij dan een potje voetbal bij Telstar. In de rust komen ze bij de simultaan en een aantal profvoetballers van Telstar schaakt ook mee. Scholen kunnen zich tot 21 december aanmelden voor de simultaan via: myrna.kleinen@tatasteel.com