Minister Asscher bezoekt Tata Steel

Minister Asscher bezoekt Tata Steel
Minister Ascher kijkt rond bij Tata Steel.

Lodewijk Asscher (sociale zaken en werkgelegenheid) bezocht Tata Steel. Theo Henrar (directievoorzitter) en Hans van den Berg (directeur) spraken met de minister over het belang van Tata Steel voor de economie, de innovatieprojecten in Velsen en technische opleidingen in Nederland.

Henrar benadrukte dat Tata Steel een technologisch hoogwaardig en innovatief bedrijf is, maar dat het noodzakelijk is dat er een gelijk speelveld is met staalproducenten van buiten Europa. Daarom is het van belang dat Europa effectieve anti-dumpingmaatregelen neemt tegen staal uit landen als China.

Asscher, die strijdt om het lijsttrekkerschap van de PvdA, kreeg een rondleiding door het hightech onderzoekscentrum voor staal voor de automobielindustrie en Dompelverzinklijn 3, waar staal voor auto’s van een laag zink wordt voorzien om optimale corrosiebescherming te bieden. De
minister (rechts op de foto) bezocht de Dompelverzinklijn 3. Links naast hem directievoorzitter Henrar en daarnaast directeur Van den Berg.

%d bloggers liken dit: