Wesley So schaakt parlementariërs

Wesley So schaakt parlementariërs
Schaakgrootmeester Wesley So.

Grootmeester Wesley So (Verenigde Staten) daagt Nederlandse politici uit om het in de Torentjes Schaak Simultaan tegen hem op te nemen. Het gaat om schaakwedstrijden op dinsdag 31 januari. So heeft een geweldig jaar achter de rug en staat zesde op de wereldranglijst.

De grootmeester blonk uit op de door de VS gewonnen Olympiade in Baku. Kort daarvoor boekte hij in Saint Louis zijn eerste zege in een elitetoernooi. Tijdens de 11e editie van de Torentjes Schaak Simultaan, de Haagse ‘afterparty’ van het Tata Steel Chess Tournament, kunnen parlementariërs, kandidaat-Kamerleden, parlementair journalisten en parlementair medewerkers het in de Statenpassage van de Tweede Kamer opnemen tegen So.

Voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Arib, verricht de openingszet. De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament heeft plaats in Wijk aan Zee van 13 tot en met 29 januari 2016. Meer op: www.tatasteelchess.com

%d bloggers liken dit: