Statushouders tijdelijk in vier panden

Statushouders tijdelijk in vier panden
Schoolgebouw aan de Platbodem in Velserbroek.

Vier bestaande panden in de gemeente worden als tijdelijke huisvestingslocaties in gebruik genomen. Zo komt er geen extra druk op de wachtlijsten. Direct omwonenden zijn ervan op de hoogte gebracht, aldus de drie betrokken wethouders.

Het gaat om een voormalig kinderdagverblijf (Dobbiuslaan Santpoort-Noord) voor 24 bewoners. Een voormalig beschermd wonen project (Torricellistraat IJmuiden-Noord) voor 18 bewoners. Twee voormalige schoolgebouwen (Platbodem Velserbroek) voor circa 30 bewoners en een voormalig kinderdagverblijf (Venusstraat Zee & Duinwijk) voor 15 bewoners.

Samen met Velison Wonen maakt Velsen de gebouwen geschikt voor tijdelijke bewoning. Het moment van ingebruikname hangt af van de aanpassingen per pand. Het pand aan de Torricellistraat wordt komende maand in gebruik genomen. Voor de andere drie gebeurt dit in mei 2017.