Oekraïner 13e speler Tata Steel Masters

Oekraïner 13e speler Tata Steel Masters
Eljanov eerder in een partij tegen Carlsen (rechts)tijdens het Tata Steel Chess Tournament.

De Oekraïense grootmeester Pavel Eljanov (33) is de 13e speler in de Tata Steel Masters. De organisatie van het Tata Steel Chess Tournament maakt dit vandaag bekendgemaakt. Eljanov eindigde in januari in Wijk aan Zee op een gedeelde vierde plaats (samen met Wesley So en Anish Giri), op twee punten achterstand van winnaar Carlsen.

Eljanov (links po de foto) was er in 2007 en 2008 ook bij. In 2007 won hij de B-groep (nu Tata Steel Challengers). Op de internationale ranglijst staat Eljanov op de 16e plaats, met een ELO-rating van 2757. De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament is van 13 tot en met 29 januari.

Op 1 december is het deelnemersveld van de Tata Steel Masters compleet. De 14e grootmeester wordt de speler die op 1 december de hoogst genoteerde speler van de ACP Competitie is met een rating onder de 2750. Meer informatie: www.tatasteelchess.com