Aftellen Velsertunnel Run

Aftellen Velsertunnel Run

Voor de 6.000 deelnemers aan de Velsertunnel Run is het wachten bijna voorbij. Zondag 27 november starten ze in groepen van 500 om het 7,68 kilometer lange parcours te ‘overbruggen’. Halverwege rennen ze door de op 28 september 1957 in gebruik genomen ’onderdoorgang’.

Het eerste startschot wordt om 11 uur gelost door sportwethouder Baerveldt van Velsen en haar collega Erol van Beverwijk. Onder de deelnemers zijn burgemeester Dales van Velsen en de wethouders De Rudder, Van Weel en Erol van de gemeente Beverwijk. Om 14:30 uur start de Mini Velsertunnel Run voor kinderen (4 t/m 12 jaar). Zij lopen 768 meter – de lengte van het overdekte deel van de tunnel – van het Stationsplein naar de Breestraat.

Automobilisten moeten zondag tot 15:00 uur rekening houden met verkeershinder. Rond het parcours worden verschillende wegen afgesloten of zijn tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht (ook voor fietsers).