Whatsappgroep maakt buurt veiliger

Whatsappgroep maakt buurt veiliger

Overal in Nederland maken steeds meer burgers gebruik van een WhatsAppgroep om hun buurt of wijk veiliger te maken. Met de groepschat-functie van WhatsApp kunnen buurtbewoners elkaar namelijk attent maken op zaken die spelen in de buurt.

U kunt samen een oogje in het zeil houden en sneller verdachte situaties melden bij de politie. De gemeente en de politie juichen het initiatief van zo’n WhatsAppgroep van harte toe omdat buurtbewoners extra ogen en oren zijn in de wijk. Een WhatsApp-groep in uw buurt. Nieuwsgierig of uw wijk al is aangemeld?Kijk dan op www.wabp.nl voor een overzicht van de aangemelde wijken.
Is er in uw wijk nog geen WhatsApp-groep aangemeld? Neem dan het initiatief. Op de website staat alle informatie die u nodig heeft voor het starten van een nieuwe groep.