‘Metropolitaan fietsnetwerk’

‘Metropolitaan fietsnetwerk’
Velsen heeft tal van fietspaden die passen in een Metropolitaan plaatje.

Een ‘Metropolitaan fietsnetwerk’, dat is wat wethouder Ronald Vennik voor ogen heeft. Daarom ondertekent hij met twee collega’s uit Lelystad en Haarlemmermeer morgenmiddag een plan van aanpak dat daarin voorziet.

”De MetropoolRegio Amsterdam, waar Velsen deel van uit maakt, is internationaal gezien een fantastisch fietsgebied”, aldus de wethouders. Diverse partijen willen dit stimuleren door samen een fietsnetwerk aan te leggen van kwalitatief hoogwaardige fietspaden. Die moeten de gebruikers vanuit verschillende motieven kunnen benutten; denk aan woon-werkverkeer, recreatie, sport en toerisme.

De MetropoolRegio Amsterdam – kortweg MRA – is het informele samenwerkingsverband van 32 gemeenten, Noord-Holland en Flevoland. Het metropoolgebied omvat het grondgebied van het noordelijk deel van de Randstad: de MRA strekt zich uit van IJmuiden tot Lelystad en van Purmerend tot de Haarlemmermeer.

%d bloggers liken dit: