’Lange Nieuwstraat nieuws’

’Lange Nieuwstraat nieuws’
Lange Nieuwstraat. Foto: Jaap Bakker

Dinsdag wordt het voorlaatste gedeelte van de Lange Nieuwstraat opgeleverd. Opluchting alom bij IJmuidenaren en andere inwoners van Velsen. Eindelijk! Want had dit niet voor de intocht al klaar moeten zijn.

In De Jutter vertelt ondernemer Ron Stals met vreugde: ”Alle stoepen, het fietspad en de rijweg zijn weer open. Je kunt dus ook met de auto weer de Lange Nieuwstraat op vanaf alle zijwegen, alleen niet vanaf Plein 1945, want daar wordt nog hard gewerkt”. Vanwege deze klus zijn de parkeermeters even weg en dus kan men (tijdelijk) gratis parkeren.

Voetgangers en fietsers kunnen weer veilig rondgaan over de Lange Nieuwstraat. Alle opgebroken stoepen voor de winkels zijn netjes. Nieuw is de mogelijkheid om vanaf de winkelstraat via de Engelmundusstraat door te steken naar de Kalverstraat/Frans Naereboutstraat.

%d bloggers liken dit: