Digitale actie voor ‘Pieter Vermeulen’

Digitale actie voor ‘Pieter  Vermeulen’
Pieter Vermeulenmuseum. Foto: Dennis Gouda

Vanaf morgen kan er digitaal een handtekening geplaatst worden voor de actie ‘Red het Pieter Vermeulen Museum’. https://pietervermeulenmuseum.petities.nl is per woensdag 9 november actief, aldus initiatiefnemers Piet Paree, Piet Magré en Eugenie van de Berg.

Ook bibliotheken, basisscholen, buitenschoolse opvang (bso’s), buurtcentra in Velsen, Molen de Zandhaas, het Mosterdzaadje en Dorpshuis Het Terras in Santpoort Noord, Beeckestijn Velsen Zuid, Zee- en havenmuseum IJmuiden, Pieter Vermeulen Museum Driehuis, Thijsses Hof Bloemendaal zijn erbij betrokken.

Petitie en handtekeningenlijsten zijn gericht aan de gemeenteraad. Volgens plan verdwijnt het museum. In het nieuw te ontwikkelen ’Kust Innovatie en Informatiecentrum BRAK’ (in de buurt van de jachthaven) krijgt slechts een educatiezaal de naam ’Pieter Vermeulen’. Bij raadsbesluit van 5 maart 2015 besloot de raad dat alle subsidie van het museum naar het nieuwe centrum BRAK gaat.

%d bloggers liken dit: