Santpoort: Kortebaan van het jaar?

Santpoort: Kortebaan van het jaar?
Foto: RTVSeaport/Dennis Gouda

De redactie van Kortebaandraverijen.nl heeft Purmerend, Santpoort, Stompwijk, ‘t Zand en Wognum genomineerd voor de titel ‘Kortebaan van het jaar’. Op dinsdag 13 december zal bepaald worden of Santpoort de wisseltrofee in ontvangst mag nemen.

“De kwaliteit van de organisatie van het evenement is erg belangrijk, maar we kijken verder dan dit alleen”, benadrukt Mathieu Hilgersom namens de redactie. “Wanneer we nomineren zoeken we naar de ideale middag. Daarin spelen bijvoorbeeld ook de omstandigheden en de kwaliteit van de koers een rol, maar ook een optimale veiligheid van deelnemers en publiek. Een organisatie die laat blijken professioneel te denken, innoveert en altijd streeft naar beter kan rekenen op onze steun.”
Het juryrapport vermeldt het volgende: Santpoort, voor de tweede keer genomineerd, is één van de grootste kortebanen, qua publieke belangstelling en toto-omzet. De redactie tekent daar wel bij aan dat het behalen van een hoge omzet niet ten koste moet gaan van de publieksvriendelijkheid. De beoogde starttijd van 13.30 uur moet meer worden nagestreefd en de pauzes moeten korter. Desondanks was het dit jaar top in Santpoort. Een vol veld, maar vooral een prachtige koers! Het publiek leefde hartstochtelijk mee en bleef tot het laatst langs de baan aanwezig. En dat zegt wat wanneer de finale rond 19.15 uur wordt verreden.

[gss type=”slideshow” ids=”19753,19754,19755,19756″]