Kennemerlijn ter sprake in Den Haag

Kennemerlijn ter sprake in Den Haag
Staan in trein (Kennemerlijn).

Morgenmiddag buigt tijdens een commissievergadering de Tweede Kamer zich over het openbaar vervoer. De IJmond is in de persoon van de Beverwijkse wethouder Jacqueline Dorenbos daarbij. Haar aandachtspunt is de spoorwegverbinding tussen Uitgeest en Haarlem, de zogenoemde Kennemerlijn.

Zoals de zaken er nu voorstaan verandert er voor de treinreizigers, die tijdens de spits in bomvolle wagons zichzelf staande moeten zien te houden, weinig. In de nieuwe dienstregeling van NS lijkt het er slechter op te worden. Het dreigt ook gevaarlijker te worden, omdat tijdens de spits wagons overvol zijn.

Zowel ’s morgens als aan het eind van de middag tot in de avond is het voor reizigers meer dan eens problematisch om in dan wel uit de trein te stappen. En als de coupés overvol zijn ben je als staande reiziger overgeleverd aan de welwillendheid van andere reizigers. ”Als je staat kan je je nergens fatsoenlijk vasthouden”, aldus reiziger Siem Slotemaker, die uit eigen ervaring spreekt.