’Du-Dock om duurzaam in te vullen’

’Du-Dock om duurzaam in te vullen’
Winkel in duurzaamheid Du-Dock aan Plein 1945 IJmuiden. Foto: Ton van Steijn

Stap binnen op vrijdag 4 november op Plein 1945 om kennis te maken met Du-Dock. De Omgevingsdienst IJmond (voorheen Milieubeheer) geeft er in samenwerking met bijzondere, duurzame initiatieven invulling aan deze winkel.

’Duurzaam Dock’ geeft dezelfde dag ’s middags een demonstratie ‘radiatorfolie plakken’. Want het is tijd om de kachel te voorzien van radiatorfolie, om zo meer warmte toe te voegen aan ieders huis. Alle inwoners van Velsen worden uitgenodigd deze housewarming feestelijk bij te wonen.

Wethouder Floor Bal opende tijdens het Festival Duurzame Helden begin oktober de ‘pop-up store Du-Dock’. Velsen en de Omgevingsdienst creëren zo een laagdrempelige plek voor duurzaamheid, gratis advies over woningisolatie, energiebesparing en subsidies. Open: woensdag (10 tot 18 uur), donderdag (13 tot 18 uur en 19 tot 22 uur), vrijdag (13 tot 17 uur). Verschillende partijen bemensen het loket.