‘Vluchtelingen in de IJmond’

‘Vluchtelingen in de IJmond’
Film over oorlogsleed.

Museum Kennemerland vertoont dinsdag 1 november de documentaire ‘My own private war’ van Lidija Zelovic. Zij keert in deze film terug naar Joegoslavië, het land dat zij in 1993 vanwege de Balkanoorlog ontvluchtte. De voorstelling, de filmmaker zelf is aanwezig, is onderdeel van de tentoonstelling Wijkplaats: over vluchtelingen in de IJmond.

In de film ‘My own private war’ onderzoekt Lidija Zelovic het oorlogstrauma dat haar en haar familie tekende. Bijzonder, Zelovic verliet Joegoslavië op 30 april 1993 en belandde in Amsterdam. De aankomst maakte een onuitwisbare indruk als gevolg van de viering van Koninginnedag.

De toegang is gratis; aanmelden is verplicht via e-mail wijkplaats@outlook.com. Telefonisch (0653 898 654) of aan de balie van het museum (tijdens de openingsuren). Aanvang 20.00 uur. De speelduur is 55 minuten. Adres Museum Kennemerland; Noorderwijkweg 2a (hoek Westerhoutplein) Beverwijk