“Kidsproof Museum 2016”

“Kidsproof Museum 2016”
Pieter Vermeulen Museum landelijk winnaar 'Kidsproof 2016'

Het Pieter Vermeulen Museum is door zesduizend ‘museuminspecteurs’ verkozen tot het ‘Kidsproof Museum 2016’. Met ruim elfduizend inspecties zijn de musea het afgelopen jaar massaal gekeurd door de jongste generatie.

Het museum in Driehuis wordt door de ‘inspecteurs’ (kinderen t/m 12 jaar) geroemd om de ”speurtocht waarbij je de natuur kunt beleven, dieren écht kunt voelen”. In totaal mogen dit jaar maar 58 musea zich kidsproof noemen. Per provincie werd de winnaar bekend gemaakt en uiteindelijk werd het Pieter Vermeulen landelijk de beste.

Het liet daarbij het Aviodrome, Corpus en Natuurmuseum Fryslan achter zich. Het is de vijfde keer dat musea zo worden beoordeeld. Hiske Brouwer nam de prijs namens het Pieter Vermeulen afgelopen week in ontvangst. Op de foto naast het winnende museum, de nummer 2 (reddingsmuseum Dorus Rijkers) en 3 (Natura Docet).