Jubileumconcert Operakoor Bel Canto

Jubileumconcert Operakoor Bel Canto
© Foto RTV Seaport/PR

Operagezelschap Bel Canto bestaat zestig jaar. Dit wordt zondag 6 november gevierd met een jubileumconcert in de Stadsschouwburg. Aan dit concert doen alle hoofdrolspelers mee uit de opera Aïda, die Bel Canto in april met veel succes opvoerde in dezelfde schouwburg.

Het gezelschap zingt niet alleen fragmenten uit de Aïda, maar ook aria’s uit andere bekende opera’s. Daarnaast is één van de solisten de sopraan Margareth Roest. Zij vertolkte in het verleden een aantal hoofdrollen in verschillende opera’s, die Bel Canto door de jaren heen heeft uitgevoerd. Zij was veertien jaar geleden Lady Macbeth in de gelijknamige opera van Giuseppe Verdi.

De opera Macbeth, naar een verhaal van Shakespeare, wordt wederom opgevoerd in 2018. Aanvang jubileumconcert zondag 6 november om 14:00 uur.
Kaarten à 20 euro zijn inclusief garderobe en een drankje.