Behoefte aan technisch personeel blijft

Behoefte aan technisch personeel blijft
Leerlingen aan de slag met Techport Techniek.

In de IJmond is de komende jaren een grote behoefte aan technisch opgeleid personeel. Dit betekent dat jongeren met een technische opleiding grote kans hebben op een interessante (en vaak goedbetaalde) baan.

Deze conclusie werd duidelijk tijdens de tiende editie van het Promotie Evenement Techniek (PET) IJmond in sporthal De Walvis te Beverwijk. Daar werden 1550 deelnemende leerlingen uit het basisonderwijs geteld, die dankzij dit evenement worden ‘bijgeschoold’ in de techniek. PET valt onder de paraplu van Techport Campus waarbinnen scholen, bedrijven en overheid samen optrekken.

Voor ouders is het belangrijk te weten dat kinderen meteen na de basisschool voor een technische opleiding kunnen kiezen. Veel ouders denken bij techniek aan zwarte handen en schroevendraaiers. Maar de wereld van bèta en techniek is veel meer dan dat! Zo zijn er mogelijkheden om op allerlei niveaus te leren en om te werken binnen diverse sectoren. Kijk op: www.techport.nl