Gevaarlijke situatie in bomvolle trein

Gevaarlijke situatie in bomvolle trein
Staan in trein (Kennemerlijn).

Tijdens de spits doen zich meer dan eens in de trein, op de zogenoemde Kennemerlijn, levensgevaarlijke situaties voor. Het is een gevolg van het feit dat reizigers gedwongen zijn hun reis staand te maken. Coupés en entrees bieden onvoldoende houvast.

Afgelopen week raakte een jonge reiziger bekneld tussen de deur en de stang waaraan die deur is bevestigd. Bij het openen draait die stang met de deur mee, waardoor de jonge man naar buiten werd getrokken terwijl hij bekneld zat. In de trein was het overvol; zie foto.

De Tweede Kamer bespreekt donderdag 27 oktober wat er allemaal loos is met de Kennemerlijn, de spoorlijn die de stations van Uitgeest tot en met Bloemendaal verbindt met het station Haarlem. Dagelijks zijn er onvoldoende stoelen beschikbaar om reizigers een zitplaats te bieden.