Nacht van de Nacht bij Tata Steel

Nacht van de Nacht bij Tata Steel
© RTV Seaport - PR

Tata Steel dimt 29 oktober ’s avonds de verlichting op het fabrieksterrein in Velsen, als onderdeel van de landelijke actie Nacht van de Nacht. Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor het reduceren van nachtelijke verlichting.

Het staalconcern werkt naar verluidt onverminderd aan het structureel reduceren van de verlichting op het terrein. Inmiddels is op zo’n 65% van het 750 hectare grote terrein de wegverlichting met tweederde verminderd. En aan de hand van een duurtest met LED-verlichting wordt gekeken of daarmee de lichtuitstoot in de toekomst nog verder kan worden gereduceerd.

Op het grootste deel van de 80 kilometer aan wegen is tussen 18 en 21 uur en van 23 tot 5 uur ’s morgens tweederde van de lichtmasten uitgeschakeld. Indien nodig kan vanuit een centraal punt met één druk op de knop alle verlichting weer worden ingeschakeld.