Archeologiedagen in Ruïne van Brederode

Archeologiedagen in Ruïne van Brederode

Als er één plek in Velsen is waar je niet alleen over de geschiedenis loopt, maar zelfs overal om je heen het verleden kunt zien en voelen, dan is dat de Ruïne van Brederode. Ondergronds liggen er zelfs nog historische schatten. Het is daar ‘thee drinken boven op historie’.

Om zoveel mogelijk mensen tijdens de komende archeologiedagen deze locatie te laten beleven is de Ruïne van Brederode zondag 16 oktober tussen 10 en 17 uur gratis toegankelijk. Voor kinderen is er een gratis speurtocht, bij de ingang van de Ruïne te verkrijgen is. Voor thuis is er het boekje ‘Opkomst en ondergang van kasteel Brederode’ te koop.

Dit boekje is speciaal voor dit Brederodejaar geschreven, met twee spannende verhalen vol historie voor jong en oud (5 euro, waarvan de ‘winst’, 2 euro, voor de Ruïne is). Die is komend weekend open; vrijdag tussen 12 en 17 uur en zaterdag en zondag tussen 10 en 17 uur. Alleen zondag gratis.