Verhalenvisser in IJmuiden

Verhalenvisser in IJmuiden

De Verhalenvisser redt de verhalen en laat ze zien aan wie maar wil: zonder tekst met behulp van een projector. Hij koestert ze, wekt ze tot leven en poetst zijn eigen rol in het geheel graag wat op. In het ruim van zijn voertuig bewaart hij verhalen die hij in de zee gevangen heeft.

De Verhalenvisser is een mythische figuur die het midden houdt tussen een visser en een jutter. Met zijn zeilkar duikt hij op op plaatsen waar oude verhalen ten prooi dreigen te vallen aan sloophamer, graafmachine of vergetelheid. Van 7 tot en met 23 oktober viert IJmuiden de industriecultuur. Het Noorzeekanaal, de visserij en de staalindustrie zijn onlosmakelijk met dit gebied verbonden. Om dit te vieren heeft De Verhalenvisser van IJmuiden vijf unieke voorstellingen gegeven in Vishal D op de Halkade, daar waar de visserijgeschiedenis van IJmuiden haar oorsprong heeft. Ook zijn er speciale rondleidingen bij TATA Steel, cementfabriek ENCI en in de diverse IJmuidense musea.