Festival Duurzame Helden op Plein 1945

Festival Duurzame Helden op Plein 1945
RTV Seaport / fotograaf Ton van Steijn

Op 10 oktober vindt de jaarlijkse en landelijke Dag van de Duurzaamheid plaats. In dit kader organiseerde de gemeente Velsen op zaterdag 8 oktober het Festival Duurzame Helden Velsen.

Bezoekers van het festival konden op zaterdag 8 oktober duurzame helden uit Velsen en de regio ontmoeten. Dit zijn ondernemers en initiatiefnemers die niet alleen voor winst gaan, maar iets goeds voor het milieu en mens willen doen met hun activiteiten. Het festival werd om 11.00 uur geopend door Floor Bal, wethouder milieu gemeente Velsen. Wnkeliers stonden op de markt, anderen hadden de gehele dag een kortingsactie op duurzame producten. Bezoekers van het festival met een duurzaam idee, voorstel, of een milieutip konden speeddaten met wethouder Floor Bal. Tegelijkertijd met het festival vond ook een startbijeenkomst plaats van de Energy Battle. De Energy Battle is een landelijk energiebesparingsestafette. Tijdens deze estafette gaan inwoners met elkaar de strijd aan wie het meeste energie weet te besparen. Velsen doet dit jaar voor het eerst mee met drie teams.
De Duurzame Held Velsen Award 2016 is uitgereikt aan @deBeestenBende. De BeestenBende is een gratis ‘club’, voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit gemeenten in heel Nederland. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In Velsen lopen nu al 30 teams van De BeestenBende, terwijl het leefbaarheidsproject met een hoofdrol voor basisschoolkinderen pas vorig jaar om deze tijd van start ging. In heel Nederland, waar De BeestenBende intussen al 12 jaar met succes actief is, is zo’n snelle groei nog niet vertoond.

[gss type=”slideshow” ids=”19335,19329,19327,19330,19331″]