Ocean Warrior op weg naar Australie

Ocean Warrior op weg naar Australie
RTV Seaport / fotograaf Ton van Steijn

Op Antarctica is de lente begonnen – het zeeijs gaat smelten. Dat is hét moment waarop de Japanse walvisjagers wachten, ze maken hun schepen nu klaar voor het jachtseizoen. Ze willen weer meer dan 300 walvissen doden voor wetenschappelijk onderzoek …en om op te eten uiteraard.

De tegenstanders staan ook op scherp. Deze week presenteert Sea Shepherd in Amsterdam haar nieuwe superschip de ‘Ocean Warrior’. Een zeer snelle boot die onder Nederlandse vlag vaart en gebouwd is met Nederlands geld van de Postcode Loterij. De Ocean Warrior ligt klaar voor haar eerste echte confrontatie met de jagers. Zaterdag passeerde de Ocean Warrior IJmuiden, op weg naar Australië en uiteindelijk Antarctica.
[gss type=”slideshow” ids=”19347,19351,19348,19350,19352″]