Kunstgrasvelden Velsen niet gevaarlijk

Kunstgrasvelden Velsen niet gevaarlijk
RTVSeaport/ Dennis Gouda

Terwijl een groot deel van Nederland in rep en roer is over mogelijk giftige kunstgrasvelden, kan de gemeente Velsen gerust zijn. Er kan hier gewoon gevoetbald worden.

In de tv-uitzending van het programma Zembla van donderdag kwam naar voren dat rubber korrels, die bij 90 procent van de kunstgrasvelden als vulling tussen het gras word gebruikt, dan wel giftig en schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

De gemeente Velsen heeft echter eerder al een naar verluidt verstandige keuzen gemaakt. Velsen koos voor de methodes met zand en TPE (Thermo Plastisch Elastomeer). De gemeente telt drie voetbal kunstgrasvelden. RKVV Velsen telt een veld en op sportpark Zeewijk gaat het om twee.

%d bloggers liken dit: