Archeoloog Arjen Bosman signeert boek

Op zaterdag 8 oktober signeert Arjen Bosman tussen 9.00 en 14.00 uur zijn boek ‘Rome aan de Noordzee: burgers en barbaren te Velsen’ op de traditionele jaarmarkt rond de Naaldkerk in Santpoort-Noord. Voor deze gelegenheid brengt hij ook een aantal Romeinse vondsten mee uit Velsen.

Met de paplepel ingegoten
Arjen Bosman (1963) groeide letterlijk op met de Romeinen in Velsen. Zijn beide ouders waren amateurarcheologen die al vroeg betrokken waren bij de opgravingen van de Romeinse forten. Arjen heeft het stokje van hen overgenomen en is een stap verder gegaan door archeologie te studeren en te promoveren op het vondstmateriaal van Velsen 1 (1997). Later onderzocht hij ook het fort Velsen 2. Zijn grote wens om de resultaten voor een groot publiek toegankelijk te maken, komt met dit boek uit.