Winterrooster reddingsbrigade

Winterrooster reddingsbrigade
Reddingsbrigade is klaar met de zomer dus wordt het materieel winterklaar gemaakt.

Ook voor de IJmuider Reddings Brigade is er een eind gekomen aan de lange nazomer van 2016. De strandploeg is vanaf deze maand overgegaan op het winterrooster. De alarmploeg blijft ’24/7’ oproepbaar via 112.

De zomer was redelijk druk voor de vrijwilligers, zo bericht de IJRB. ”In juli is er 149 keer hulp verleend, waarvan drie reddingen. In augustus is er 277 keer hulp verleend, waarvan twee reddingen. Deze aantallen zijn vergelijkbaar met de zomer van 2015.”

De alarmploeg (die van huis komt) is vorige maand zes keer gealarmeerd. Twee keer ging dit om een omgeslagen catamaran. De eerste keer is er direct een reddingsboot naartoe gegaan. Een paar dagen later werd de 112-alarmcentrale gealarmeerd voor een catamaran die omgeslagen was ter hoogte van Bloemendaal. De Reddingsbrigade Zandvoort nam de bemanning aan boord.