Prijs arts Brandwondencentrum

Prijs arts Brandwondencentrum
Wikimedia Commons / Rode Kruis Ziekenhuis

Arts-onderzoeker Mariëlle Jaspers van het Brandwondencentrum ontvangt vanavond de Martinus van Marumprijs van de Artsenfederatie KNMG. Zij stelt vast dat vettransplantatie langdurig positief effect heeft op kwaliteit en elasticiteit van littekens.

Zij krijgt de prijs voor haar onderzoek naar de toepassing van vettransplantatie bij brandwondenlittekens. Het onderzoek toont aan dat vettransplantatie een langdurig positief effect heeft op de kwaliteit en elasticiteit van de littekens, en daarmee mogelijk op een betere kwaliteit van leven van de patiënt.

Jaspers werkt sinds 2014 als arts-onderzoeker in Beverwijk. Dit jaar promoveert zij op het belang van de onderhuidse vetlaag bij brandwondenpatiënten’. Ze onderzoekt verschillende soorten apparatuur om de genezingsduur van brandwonden te meten.