‘Afspiegeling’ reden ontslag Marcel Stam

‘Afspiegeling’ reden ontslag Marcel Stam

Tijdens de grote opkomst van de meeste vrijwilligers en bezoekers van De Hofstede in Velserbroek bleek duidelijk dat beheerder Marcel Stam het veld moet ruimen omdat hij nu eenmaal volgens de CAO van Stichting Welzijn aan de beurt is. Dat heet afspiegeling.

Directeur Azarkan en bestuursvoorzitter Tromp van Stichting Welzijn beantwoordden veel vragen van de vrijwilligers tijdens deze bijeenkomst, maar wilden niet ingaan op de persoon van Stam, die weliswaar een uitstekende manager werd genoemd maar volgens het bezuinigingsboekje moet verdwijnen. Volgens Azarkan kunnen zijn taken door een team van 6 leidinggevenden worden overgenomen, roulerend over de andere Welzijnshuizen in Velsen.
De vrijwilligers vrezen echter dat zonder Marcel’s enthousiaste inzet, de spil waarom alles draait, de organisatie als een kaartenhuis ineen stort. De meerderheid wil ook direct opstappen als het zover komt. Dat er in het verleden grote fouten zijn gemaakt met het o.a. aangaan van verplichtingen door de vorige directie, werd door Tromp niet tegengesproken. Maar, zoals iemand opmerkte, dat dit het ontslag van de beheerder tot gevolg heeft gaat er niet in. Dat de vrijwilligers met hun acties voor het behoud van Marcel Stam zullen stoppen is bij hen absoluut niet aan de orde. Men zal zeker doorgaan met actievoeren en de Raad van Velsen proberen te overtuigen dat het budget van Stichting Welzijn moet worden aangepast aan het nu eenmaal langer zelfstandig moeten wonen van ouderen.

[gss type=”slideshow” ids=”19300,19299,19298,19301,19302,19303″]