Orgelconcert in de Nieuwe Kerk aan de Kanaalstraat

Dirk Out verzorgt vrijdag 7 oktober het laatste orgelconcert van het seizoen in de Nieuwe Kerk. Evenals de afsluitende concerten van vorige seizoenen speelt hij een verzoekprogramma. Verzoeken kunnen per e-mail worden doorgegeven op dirkout@gmail.com.

Dirk Out is in de gemeente Velsen geen onbekende. Hij was van 1991-2011 directeur van het Kunstencentrum Velsen. Ook heeft hij regelmatig (orgel)concerten gegeven binnen de gemeente Velsen.
In de Nieuwe Kerk bevinden zich twee fraaie instrumenten: een drie-klaviers barok orgel en een twee-klaviers romantisch instrument. Hierdoor is het mogelijk alle werken uit het orgelrepertoire in deze kerk uit te voeren.
De Nieuwe Kerk bevindt zich aan de Kanaalstraat 250 in IJmuiden. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis