Chess On Tour naar Haarlem en De Kuip

Chess On Tour naar Haarlem en De Kuip
Het Tata Steel Chess On Tour in het Spoorwegmuseum in Utrecht januari van dit jaar.

De grootmeesters van de Tata Steel Masters (10e ronde) schaken op 25 januari in De Philharmonie in Haarlem. En ze gaan naar De Kuip. De internationale top schaakt 19 januari deze 5e ronde in Rotterdam. Alle speeldagen van het jaarlijkse schaaktoernooi, zowel in Wijk aan Zee als in Haarlem en Rotterdam, zijn gratis toegankelijk.

Het deelnemersveld wordt 28 oktober bekendgemaakt. De 79e editie van het denksportspektakel is in ‘schaaktopstad’ Wijk aan Zee van 13 tot en met 29 januari 2017. Meer informatie op www.tatasteelchess.com

Wethouder Sport Merijn Snoek (Haarlem): “Samen met De Philharmonie een speeldag van dit toernooi in de stad verwelkomen is geweldig. Schaken is in Haarlem succesvol, met de Kennemer Combinatie die goed aan de weg timmert. Zo’n speeldag is ook leuk voor iedereen die, net als ik, af en toe met een vriend of kind schaakt. Je krijgt nu de absolute wereldtop in de stad. Zo kunnen we schaken in de stad voor jong en oud op de kaart zetten”.