Duurzaamheidsdag in teken Bijenconvenant

Duurzaamheidsdag in teken Bijenconvenant
Bijenhotel en Dag van Duurzaamheid

Terwijl in heel Nederland op 10 oktober wordt stilgestaan bij duurzaamheid middels de Dag van de Duurzaamheid, heeft Velsen er voor gekozen om dit jaar op twee dagen aandacht te besteden aan dit belangrijke thema.

De wereld schoner, mooier en eerlijker; het kan. Op Plein 45 worden daarom allerlei duurzame initiatieven getoond op de duurzaamheidsmarkt. De markt vindt plaats op 8 oktober zodat iedereen op 10 oktober met zijn particuliere initiatieven kan starten. Wethouder milieu Floor Bal tekent om 12:30 uur het bijenconvenant. Dit gebeurt bij de stand van het Pieter Vermeulen Museum en imker in opleiding Fleur Feij.

Om te vieren dat Velsen het bijenconvenant tekent, geeft imker Fleur Feij de kinderen daarna een gastles en vertelt over haar ervaringen. Uiteraard komt de Velsense bijenstand dan ook aan bod. Vervolgens mogen de leerlingen zelf de handen uit de mouwen steken en worden er bijenhotels gemaakt. Tot besluit bezoekt de groep de nieuwste tentoonstelling van het museum ‘Bos vol geheimen’.