Dertig miljoen voor Warmbandwalserij

Dertig miljoen voor Warmbandwalserij
Een van de haspels in de Warmbandwalserij.

Technici van Tata Steel bouwen in de Warmbandwalserij een nieuwe, zwaardere haspel voor het oprollen van gewalst staal. Het grotere vermogen van dit nieuwe installatieonderdeel stelt het bedrijf in staat om dikker hogesterktestaal te produceren (tot wel 2,5 cm dik).

Daarmee richt het staalbedrijf zich met name op de sector Lifting & Excavating, bestaande uit producenten van grote grondverzet- en mijnbouwvoertuigen en hijskranen. Het gaat om een investering van 30 miljoen euro. De nieuwe haspel moet in januari 2017 operationeel zijn.

Directeur Hans van den Berg: “Met deze investering nemen we een voorsprong op de concurrentie. Dit sterke en dikke materiaal kan in de staalindustrie op dit moment alleen in plaatwalserijen worden gemaakt. Wij zijn de eerste die dit in een proceslijn gaan produceren”. De grote uitdaging waar de bouwers voor staan is om de nieuwe haspel te bouwen terwijl de Warmbandwalserij vol in bedrijf is.