Telstar Street League officieel van start

Telstar Street League officieel van start
FOTO : RON PICHEL

Telstar Street League officieel afgetrapt, je kunt je nog inschrijven voor laatste twee voorrondes!

Met een afgemeten een-tweetje hebben oud-Telstarspeler Ruud Geels en sponsor Michiel Dussel (Van Mossel Peugeot) op woensdag 21 september de aftrap verricht van de Telstar Street League 2016. Dit gebeurde op het kunstgrasveld aan de Wieringer Aak in Velserbroek, waar de eerste van vier voorrondes werd gespeeld. Inmiddels is op woensdag 28 september de tweede voorronde gespeeld op het Homburgplantsoen in IJmuiden.

Zowel in Velserbroek als in IJmuiden werd op behoorlijk niveau en zeer sportief gevoetbald. Uiteindelijk wonnen The Legends de Velserbroekse voorronde, terwijl op het Homburgplantsoen de teams De Bulldozers en De Toitois samen op de eerste plaats zijn geëindigd. Het hangt nu van hun wijkbijdrage af welke van deze teams doorgaan naar de finaleronde. En zelfs de andere teams zijn niet kansloos. Want met een perfect uitgevoerde wijkbijdrage, die de leefbaarheid van de buurt ten goede komt, kunnen maximaal net zoveel punten kunnen worden gehaald als met het voetballen.

De resterende twee voorrondes zijn op 5 oktober op het veldje aan het Delftplein/Dijkzichtlaan op de grens van Haarlem en Santpoort en op 12 oktober op het Cruijff Court in Zeewijk. De finale is op 28 oktober in het stadion van Telstar. Jongens- én meidenteams van 12 t/m 16 jaar kunnen zich nog aanmelden bij de buurtsportcoaches of via www.telstarstreetleague.nl. Zie voor een impressie de foto’s van Ron Pichel en de videoreportage van Peter Denkema op www.rtvseaport.nl.en op Facebook/TelstarStreetleague.
[gss type=”slideshow” ids=”19121,19119,19118,19120,19117,19116″]