Minister: ”Tata moet overeind blijven”

Minister: ”Tata moet overeind blijven”
Foto: NH/ Geja Sikma

”Onder alle omstandigheden moet Tata Steel overeind kunnen blijven.” Dit heeft volgens diverse bronnen minister Henk Kamp van Economische Zaken gezegd. Bovendien voorspelt Kamp dat er toekomst is voor de Nederlandse staalindustrie.

De minister heeft dit in Brussel gezegd, voor aanvang van het overleg dat de Europese Unie over de staalindustrie heeft. Hij voegde daar aan toe met regelmaat overleg te voeren over dit onderwerp met bestuurders van het staalconcern in Velsen.

Al langere tijd heerst er onrust onder het personeel. Ook de vakorganisatie FNV maakt zich grote zorgen, zo werd onlangs nog duidelijk. Het gaat dan vooral over plannen om samen te gaan met andere concerns, waarbij de vakorganisatie vreest voor het verlies aan kantoorfuncties.