Regio telt twintig nieuwe imkers

Regio telt twintig nieuwe imkers

De cursisten slaagden deze week en daarmee is de regio twintig imkers rijker. Niet onbelangrijk want gif, ziektes en monocultuur bedreigen dit belangrijke beestje nog altijd. De groei van het aantal imkers, buiten maar ook in de stad, is cruciaal voor het in stand houden van de bij.

Je moet er toch niet aan denken dat er ‘s morgens bij het ontbijt geen honing meer is! Iedereen kan bijen helpen: zaai bloemen in je tuin, bij de bomen en in de perken van je straat. En gebruik geen gif in de tuin! Zelf imker worden; in november start de aanmelding voor de basiscursus van 2017. Kijk op: www.imkerijhaarlem.nl

De basiscursus bijenteelt wordt gegeven door Pieter Dhont van de Imkervereniging Haarlem en omstreken (aangesloten bij de Nederlandse Bijenhouders Vereniging). In februari start de theorie, gevolgd door praktijklessen om zo ervaring op te doen, onder meer in bestrijding van ziekten, honing oogst en het klaar maken van ‘een volk’ voor de winter.