Lifeguards delen hun kennis

Lifeguards delen hun kennis

De afdeling Lifeguards van de KNRM liet een Duitse reddingwerker op het strand bij IJmuiden zien hoe z’n Nederlandse collega’s werken met een waterscooter. Deze oefening maakt deel uit van een internationale uitwisseling deze week.

Diverse redding organisaties in Europa en daarbuiten, zo meldt een medewerker van de afdeling Lifeguards van de KNRM, geven deze week een ‘kijkje in de eigen keuken’. ”Het gaat om het delen van kennis”, aldus de KNRM, waarvan het hoofdkantoor aan de Haringkade in IJmuiden is te vinden.

Voor Duitse reddingwerkers is het werken met een waterscooter niet gebruikelijk. Om die reden was er een speciale training georganiseerd op het strand bij IJmuiden. Er zijn Lifeguardposten op Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.