Kennemerlijn blijft in spits overvol

Kennemerlijn blijft in spits overvol
Foto RTV Seaport/PR

NS is en blijft van mening dat zoals het nu geregeld is voor het vervoer van personen via de Kennemerlijn, er voldoende zit- en staanplaatsen zijn. Dit schrijft regiodirecteur Heike Luiten aan de Beverwijkse wethouder J. Dorenbos.

Het vervoersbedrijf wijst in dit verband op eerder gepresenteerde cijfers en constateert dat de mening en de visie van de wethouder, na eerder overleg, niet anders zijn. Regiodirecteur Luiten: ”Helaas hebben de cijfermatige onderbouwing en de gezamenlijke schouw geen verandering gebracht”.

Passagiers van de spoorlijn tussen Uitgeest en Haarlem – de zogenoemde Kennemerlijn – klagen al langer steen en been over hoe ze zich met name in de spits ‘staande moeten houden in de trein’. Wat NS betreft gaat het gesprek nog niet op slot en wordt er in aanwezigheid van de provincie verder gepraat over de Kennemerlijn. Eind oktober debatteert Den Haag over dit onderwerp.