Schooljudo; plezier en weerbaarheid

Schooljudo; plezier en weerbaarheid
Schooljudo.

In Velsen nemen meer dan tweeduizend kinderen deel aan in totaal tien clinics tijdens een schooljudo programma. Alle basisscholen uit IJmuiden en Velsen-Noord doen mee. Vandaag was de start van het tweede jaar.

Om half een verrichtte wethouder sport Annette Baerveldt de opening. Judoka Dex Elmont, de voormalig nummer 1 van de wereld, was erbij in sporthal Zeewijk. De clinics worden gehouden tijdens de Nationale Sportweek. Vier topjudoka’s (Linda Bolder, Neal van de Kamer, Dex Elmont en Cunnar Kops) waren er ook. Linda Bolder en Dex Elmont vertoefden deze zomer in Rio voor de Olympische Spelen.

Judo is naar verluidt niet alleen een superleuke sport, maar herbergt waarden zoals bouwen van zelfvertrouwen en jezelf weerbaarder maken. De jeugd maakt kennis met zeven Schooljudo-waarden; respect, samenwerken, discipline, beheersing, weerbaarheid, vertrouwen en heel veel plezier.