Elfde editie Whisky & Rum aan Zee

Elfde editie Whisky & Rum aan Zee
Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach

Proeftafels met 250 soorten rum en 500 soorten single malt whisky. Dat bieden 35 importeurs liefhebbers op zaterdag 8 oktober onder de noemer ‘Whisky & Rum aan Zee’. Slijterij & Wijnhuis Zeewijk houdt dit evenement voor de elfde keer.

Het festival in Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach trekt jaarlijks duizend bezoekers uit heel Nederland. “Wij onderscheiden ons door de kleinschaligheid, de diversiteit en de mooie locatie met uitzicht over de duinen en de zee”, zegt organisator Richard Blesgraaf. Tijdens het festival zijn er diverse primeurs van nieuwe bottelingen. Er is volop ruimte om het verhaal achter een favoriete drank te horen.

Er is ook een workshop Amerikaans barbecueën op het dakterras van het hotel en de mogelijkheid om zelf sigaren te maken. Wie het aandurft kan whisky en rum combineren met gedroogde insecten. Er is een middag- (14 tot 17:30 uur) of avondsessie (19 tot 22:30 uur). Toegangskaarten à 35 euro bestellen via ww.whiskyenrumaanzee.nl. Een passe-partout kost 50 euro.