FC Eindhoven stopt opmars Telstar

Velsen-Zuid FC Eindhoven maakte vrijdagavond een einde aan de zegereeks van Telstar. Na vier overwinningen in de competitie en één bekerzege bezorgden de Brabanders Telstar in eigen huis een 4-1 nederlaag.

Het duel begon dramatisch voor Telstar. Al in de eerste minuut botste Eindhoven-aanvaller Jinty Caenepeel bij een uitbraak hard met Wesley Zonneveld. De keeper van Telstar liep daarbij twee scheurtjes bij de wenbrauw en een hersenschudding op, waardoor hij het duel niet kon vervolgen.

Boy de Jong, die deze week in de beker al tussen de palen stond, was zijn vervanger. Koud in het velde passeerde Junior Alemao hem en keek Telstar ook nog eens tegen een 1-0 achterstand aan. In de fase daarna kregen de Brabanders meer kansen om de score te vergroten, maar dat gebeurde, mede door enkele reddingen van De Jong, niet.

De beste kans voor Telstar was voor Mo Ajnane, maar zijn vrije trap miste het doel op een haar. In de 27e minuut kon ook het eerste mandje van de thuisploeg omhoog worden gehezen: Orhan Dzepar rondde een voorzet van Liban Abdulahi succesvol af. Toch ging Telstar met een achterstand naar de kleedkamers door de tweede treffer van de Braziliaan Alemao.
Twee goals Mart Lieder.

In de tweede helft stelde FC Eindhoven de winst veilig. Mart Lieder, voormalig speler van FC Purmersteijn, scoorde twee keer. Bij de 1-3 in de 60e minuut profiteerde hij van het weifelende optreden bij keeper De Jong en bij de vierde Eindhovense treffer draaide de spits goed weg bij zijn directe tegenstander en schoot hij de bal buiten bereik van de keeper in het doel.
De 1-4 nederlaag was de eerste verliespartij voor de Velsenaren sinds 19 augustus toen FC Volendam duidelijk met 3-0 te sterk was. Telstar zakte vrijdagavond van de zesde naar de achtste plaats op de ranglijst. Volgende week is in De Vliert FC Den Bosch de tegenstander.